Bebeğinizi Yıkarken

bebek banyo şapkası 4-700x700

Yeni anne baba olmuş çiftler bebeklerini kucaklarına alırken bile tedirginlik duyarlar. Bebeğin çok küçük ve anne babanın da tecrübesiz olması bu tedirginliğin altında yatan sebeplerdir. Bebeği kucağına almaktan bile çekinen çiftler banyo konusunda da aynı çekinceyi yaşarlar. Bunun için hep bir büyükten yardım isteyen ebeveynler yalnız kaldıklarında bunu başaramayacakları ya da bebeğe zarar verecekleri endişesine kapılırlar. Bu endişe ve kaygılar bebek birkaç kez banyo yaptırılıp acemilikler giderilinceye kadar sürer. Çoğu zaman tecrübeli kişilerin yardımıyla gerçekleştirilen banyo seansları sonrası bir gün elbet yalnız kalacak olan anne babalar için mis gibi bir “bebek” banyosunun ipuçlarını yazdık.

İLK BANYO

Bebeğin göbek bağı doğduktan 7-14 gün sonra düşer. Bu süre zarfında bebeğin göbeğine günlük bakım yapmak ve kuru tutmak gerekir. Bu nedenle hastane sonrası eve gelindiğinde bebek temiz bir pamuk ve kaynamış ılık suyla kordon bağına değdirilmeden silinebilir ya da göbek bağı gazlı bezle kapatılarak o bölgeye su değdirilmeden banyo yaptırılabilir.

BEBEĞİNİZ TOK OLMAMALI

Bebeğinizi yıkarken karnının tok olmamasına özen göstermeniz gerekiyor. Çünkü banyo esnasında midesine basınç yapmanız halinde bebek kusabilir. Bu durum bebek için de sizin için de hoş bir başlangıç olmayabilir.

BÜTÜN EŞYALARINI HAZIRLAYIN

Banyo için gerekli tüm malzemeler önceden hazırlanmalı. Banyo yaptırılacak su ve banyo sonrasında bebeğe giydirilecek olan kıyafetler, bez ve havlu da hazır olmalı. Aksi halde bebeğin çıplak beklemek zorunda kalacağı ve üşütüp hasta olabileceği unutulmamalı.

BEBEĞİNİZLE KONUŞUN

Bebek çıplakken üşüyüp ağlayabilir ya da birdenbire suyla temas etmesi onu korkutabilir. Bebeği sakinleştirmek için ona dokunun, onunla konuşun ve suyu dökerken yavaş yavaş alıştırarak dökün. Bütün bunlar bebeğinizi sakinleştirmeye yardımcı olacak ve banyo yapmaktan korkmamasını sağlayacaktır.

GÖZ YAKMAYAN ÜRÜNLER KULLANIN

Bebeğinizi yıkarken seçeceğiniz sabun ve şampuanın bebekler için üretilmiş, içeriğinde kimyasal madde bulunmayan ve göz yakmayan ürünler olmasına özen gösterin.

ÖNCE SABUNLAYIN

Banyo yaptırma işlemine sırasıyla önce sabunlama işleminden başlayın. Bebeğiniz için hazırladığınız yumuşak bir life sabun sürüp bebeğin vücudunu yavaş masaj hareketleriyle lifleyin. Sonra saçlarını şampuanlayın. Ve en sonunda da yavaş yavaş suyu dökerek durulama işlemini gerçekleştirin. Durulama işleminin düzgün yapılmasının bebeğin vücudunda şampuan ve sabun kalıntıları kalmaması açısından önem taşıdığını unutmayın.
En sonunda geniş ve temiz bir alana havluya sardığınız bebeğinizi yatırın ve havluyla yavaş hareketlerle gövdesini kurulayın. Temiz ve yumuşak bir bezle de yüzünü, gözlerini ve kulaklarını kurulayın.

BANYO SONRASI ZEYTİNYAĞI YA DA
BEBE YAĞI İLE MASAJ YAPIN

Su ile teması sayesinde gevşeyen bebeğinizi banyo sonrası güzel bir masajla iyice rahatlatın. Bezini bağladıktan sonra bebe yağı ya da zeytinyağı ile gövdesine yumuşak ve dairesel hareketlerle masaj yapın. Bu masaj bebeğinizi rahatlatacak ve huzurlu biçimde uyumasını sağlayacaktır.
Banyo yapmak ve banyo sonrası masaj bebeğinizi en çok rahatlatan işlemlerden biri olacaktır. Bunu zaman içerisinde siz de gözlemleyeceksiniz. Ayrıca çoğu bebeğin en uzun uyuma süresinin de banyo sonrasında olduğu bilinir. Bu nedenle uyku problemi ya da ağlama nöbetleri yaşayan bir bebeğiniz varsa sıkça banyo yaptırmanız ve banyo sonrası masaj uygulamanız yerinde bir davranış olacaktır.
Sıhhatler olsun.

Semerkandaile Dergisi


Bunlar da ilginizi Çekebilir

0 Yorum Yorum Yaz

Yorum Yaz